De weg naar voelen

Bij een Tuina (spreek je uit als Twiena) massage gaat het om het opheffen van blokkades in je lichaam, waardoor er ontspanning in je lichaam ontstaat. Tuina massage is wat dieper en steviger als een ontspanningsmassage. De intentie is om het lichaam te herstellen.

Tuina is zowel preventief als herstellend.
Versterken van je immuunsysteem

Je kan hierbij denken aan spanningsklachten, spier-gewrichts- of pijnklachten, hoofdpijn, slaapklachten, emotionele en menstruatieklachten

Tuina massage werkt versterkend
op je immuunsysteem

De start

Bij een behandeling van zowel de adem als bij een Tuina massage, zal ik starten met een uitgebreide intake. Naast de intake maak ik gebruik van een aantal middelen. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen (van de klacht) zal ik ook je pols voelen en je tong bekijken. Aan de hand hiervan stel ik een behandelplan op.  Naast deze middelen kan ik cuppen, guasha of moxa inzetten.

Wat is cupping?

Cupping : is preventief, zorgt voor bloedvatverwijding en zal je immuunsysteem aanwakkeren. Met cuppen geef je ruimte aan je lichaam en energie om “de boef” te laten ontsnappen. Dit gebeurt met cups.

Je huid trekt vacuum (net zoals bij een zuigzoen) waardoor er o.a. een betere doorbloeding ontstaat. Ook deze therapie wordt al duizenden jaren in China uitgevoerd.

Wat is moxa?

Ook bij moxa is het doel om de Qi of de levensenergie te stimuleren.

Met behulp van warmte energie wordt dit naar een acupunctuur punt geleid om zo de Qi, levensenergie te stimuleren.

Moxa wordt vooral toegepast bij chronische pijnen, bij energiegebrek en gewichtsproblemen.

 

Wat is guasha therapie?

Guasha is een schraap techniek m.b.v. een jade steen.

Guasha betekent letterlijk de ziekte eruit schrapen

Guasha wordt gebruikt bij diverse problemen zoals verkoudheid, hoofdpijn, nekpijn, spierpijn etc.

 

Let op! De massage vervangt nooit een consult met een arts of een medisch specialist. Ik ben een voorstander van een combinatie (samenwerking) van reguliere en alternatieve geneeswijzen indien dit nodig is.

Bij onduidelijkheden verzoek ik u om contact met mij op te nemen.

favicon Ai-Ra

Tarieven

Intake : Euro 70,00

Massage 1 uur : Euro 60

Massage 45 minuten : Euro 45,00